PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Kerkdiensten op komst 
Protestantse Gemeente Enschede
zo 18 mrt 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Wie kiest…. verliest….(ook)!
Tekst(en): Johannes 12, 20 - 33
Organist: Jan Willem Fikse


 In Johannes 12 gebruikt Jezus het beeld van de graankorrel. “Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft blijft het één graankorrel…….”
In de dienst van zondag  18 maart zal het onder andere gaan over het alleen blijven van de graankorrel. Het bijzondere is dat in het Bijbelgedeelte waar dit gezegd wordt Jezus bepaald niet alleen blijft: de hele wereld loopt achter hem aan.
En de hele wereld, dat zijn ook wij!
Wat hebben wij met die graankorrel van doen? Waarom sterft die graankorrel? Wat betekent dat beeld? Waarvoor kiezen we? Wat verliezen we? Deze vragen willen we voorzichtig wat verkennen.
 
Blijf na de dienst gezellig koffie drinken. Je bent welkom!

terug
 
 

Inloggen


 

Concert Mannenklank Glanerbrug
datum en tijdstip 24-03-2018 om 20:00
meer details

Palm- en Passiezondag
datum en tijdstip 25-03-2018 om 10:00

De Palmzondag begint met de viering van de feestelijke intocht in Jeruzalem. De kinderen hebben vanmorgen al vroeg palmpaasstokken versierd, en zullen al dansend en zingend in een palmpaasprocessie klank en kleur geven aan het begin van onze kerkdienst.
Maar die intocht blijkt gelijk vreselijk dubbel: Heden ‘Hosanna’, morgen ‘kruisig hem’. Halverwege de viering kantelt de sfeer en kleuring; de tweede helft van de dienst wordt bepaald door het Lijdensverhaal. Naar aloude gewoonte horen we aan het begin van de Goede Week we het lijdensevangelie (de ‘passie’) naar Matteüs, in zijn geheel. Zo wordt de toon voor de komende week gezet.
De Matteüspassie wordt vandaag gezongen door onze cantorij. De passie zal klinken in een vertaling van dr. J.H. van Beusekom, getoonzet door Willem Vogel. 

meer details

Inloophuis Opstandingskerk
datum en tijdstip 25-03-2018 om 15:00
meer details

Taize viering
datum en tijdstip 25-03-2018 om 16:30
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Gesloten:
van vrijdag 23 maart tot en met 2 april  (2e paasdag)

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.