PKN
  » Kerkdiensten » Zondagmorgenviering » Kerkdiensten op komst 
Protestantse Gemeente Enschede
zo 18 mrt 2018  om 10:00
Voorganger: ds E. Sonneveld
Wie kiest…. verliest….(ook)!
Tekst(en): Johannes 12, 20 - 33
Organist: Jan Willem Fikse


 In Johannes 12 gebruikt Jezus het beeld van de graankorrel. “Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft blijft het één graankorrel…….”
In de dienst van zondag  18 maart zal het onder andere gaan over het alleen blijven van de graankorrel. Het bijzondere is dat in het Bijbelgedeelte waar dit gezegd wordt Jezus bepaald niet alleen blijft: de hele wereld loopt achter hem aan.
En de hele wereld, dat zijn ook wij!
Wat hebben wij met die graankorrel van doen? Waarom sterft die graankorrel? Wat betekent dat beeld? Waarvoor kiezen we? Wat verliezen we? Deze vragen willen we voorzichtig wat verkennen.
 
Blijf na de dienst gezellig koffie drinken. Je bent welkom!

terug
 
 

Inloggen


 

Spreekuur predikant
datum en tijdstip 17-07-2018 om 10:00
meer details

Noabermaaltijd
datum en tijdstip 18-07-2018 om 17.45u
meer details

In Babel... Daniël in de zomer
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
Deze zomer lezen we in de Ontmoetingskerk het boek Daniël. En daarmee verblijven we zeven weken lang in Babel! Babel functioneert in de bijbelse verhalen als het land waar men niet meer weet wat goed is. Waar alle sporen van het bijbelse visioen van hoop op een andere, menselijker wereld zijn uitgewist. Babel is het land waar men de schouders ophaalt als de rechtstaat wordt bedreigd. Het is het land waar mensen zijn gaan wennen aan onrecht.
Dit Babel denkt de jonge Daniël van alles te kunnen beroven, zelfs van zijn naam. Maar één ding kan Babel hem niet ontnemen en dat is het bevrijdende visioen van de tora waar hij mee leeft. Dat visioen zit in zijn hart en houdt hem scherp.
Vakantielectuur, welke ons heerlijk doet dromen van verre streken? Nou nee. Het verhaal van Daniël komt actueel dichtbij. Het wil ons wakker maken voor wat er deze dagen gebeurt. Als verhaal van protest en troost.
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
Privacy
Privacyverklaring
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.