PKN
  » Activiteiten » Jeugd PGE 
Protestantse Gemeente Enschede
Paaschallenge Paaschallenge

Paaschallenge 2018


2000 jaar geleden heeft het verhaal van Jezus onze geschiedenis volledig op z’n kop gezet. Maar wat gebeurde er die laatste dagen van zijn leven? In de PaasChallenge gaan jongeren in een spannend spel van een nacht lang meemaken wat zich toen afspeelde.
Je kruipt in de huid van een volgeling van Jezus: Johannes, die graag in veiligheid wil zijn, Petrus, die wil vechten voor zijn idealen en Judas, die Jezus wil verraden. Na een maaltijd ontstaat er een “manhunt” met challenges die je in een soort “Wie is de Mol” spel moet winnen. Je ontvangt een brief van Jezus en je gaat op weg naar zijn schuilplaats. Onderweg heb je ontmoetingen met de machthebbers uit Jezus’ tijd. En alles eindigt met een bijzondere ontknoping.

 
JEUGDPAGINA JEUGDPAGINA

 

 
webteller jeugdpagina m.i.v. 06-10-2016 webteller jeugdpagina m.i.v. 06-10-2016

lees meer »
 
 
 

Inloggen


 

Concert Mannenklank Glanerbrug
datum en tijdstip 24-03-2018 om 20:00
meer details

Palm- en Passiezondag
datum en tijdstip 25-03-2018 om 10:00

De Palmzondag begint met de viering van de feestelijke intocht in Jeruzalem. De kinderen hebben vanmorgen al vroeg palmpaasstokken versierd, en zullen al dansend en zingend in een palmpaasprocessie klank en kleur geven aan het begin van onze kerkdienst.
Maar die intocht blijkt gelijk vreselijk dubbel: Heden ‘Hosanna’, morgen ‘kruisig hem’. Halverwege de viering kantelt de sfeer en kleuring; de tweede helft van de dienst wordt bepaald door het Lijdensverhaal. Naar aloude gewoonte horen we aan het begin van de Goede Week we het lijdensevangelie (de ‘passie’) naar Matteüs, in zijn geheel. Zo wordt de toon voor de komende week gezet.
De Matteüspassie wordt vandaag gezongen door onze cantorij. De passie zal klinken in een vertaling van dr. J.H. van Beusekom, getoonzet door Willem Vogel. 

meer details

Inloophuis Opstandingskerk
datum en tijdstip 25-03-2018 om 15:00
meer details

Taize viering
datum en tijdstip 25-03-2018 om 16:30
meer details

 
Activiteitenagenda
Bekijk onze activiteiten
Of geef hier een activiteit op
 
Ons kerkgebouw

 
Kerkelijk Bureau
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 10.00 - 13.30 uur.

Gesloten:
van vrijdag 23 maart tot en met 2 april  (2e paasdag)

 
Uw vraag
Veelgestelde vragen
 
Kerkblad

'Kerk en Stad' PDF
Kerk en Stad krant

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.